ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΑΣΚΑΤΖΗ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

ky

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η κατάσταση στο ΚΥ Καρλοβάσου είναι απελπιστική. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο εδώ και τρεις μήνες, με συνέπεια να εξαρτάται η λειτουργία του από το ΕΚΑΒ στο Βαθύ. Αποτέλεσμα: οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από μεταφορά στο ΚΥ είτε να αναγκάζονται να έρθουν με δικό τους όχημα, είτε να περιμένουν ολόκληρες ώρες, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή τους. Βασικά υλικά (φιλμ ακτινογραφίας, σύριγγες, γλωσσοπίεστρα, φιαλίδια αίματος κ.ά.) βρίσκονται σε φοβερή έλλειψη με συνέπεια πολλοί ασθενείς να μην εξυπηρετούνται, να υποχρεούνται να ταξιδέψουν μέχρι το Βαθύ ή να πληρώνουν τις εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα.

Η απαξίωση και διάλυση του ΚΥ Καρλοβάσου δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» του νησιού μας. Εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική της τριτοκομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ για συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου χώρου της υγείας, που σε συνθήκες Μνημονίου οδηγεί στην πλήρη διάλυση του ΕΣΥ και στην παράδοση της περίθαλψης του λαού ως βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το ΚΥ Καρλοβάσου είναι ένα ακόμα θύμα του «Καλλικράτη» στην υγεία, σχεδίου που προβλέπει κατάργηση και συγχώνευση νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, περικοπές σε υλικά και κλίνες, υποβάθμιση συνολικά του ΕΣΥ. Σε όλη την Ελλάδα ήδη ακόμα και κεντρικά νοσοκομεία κλείνουν, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μένουν μήνες απλήρωτοι, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα εξοντωτικά ωράρια που υποβαθμίζουν και την παρεχόμενη περίθαλψη.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εκρηκτική. Αν σε αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι για την παραμικρή επίσκεψη στο ΕΣΥ πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο, όλο και λιγότερες παροχές υγείας καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ότι οι συντάξεις και οι μισθοί ψαλιδίζονται μέρα με τη μέρα, ότι οι άνεργοι, που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη πολλαπλασιάζονται συνεχώς καταλαβαίνουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση και η Τρόικα, έχοντας ως στόχο μόνο τη διάσωση των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών, του ευρώ και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Απέναντι σε όλα αυτά όμως, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας και όλος ο πληθυσμός που πλήττεται από τη διάλυση της δημόσιας υγείας έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν δυναμικές απαντήσεις. Από τις επισχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία του Πειραιά και της Αθήνας, μέχρι τις λαϊκές διαμαρτυρίες εδώ στο Καρλόβασι, σε όλη τη χώρα πρέπει να απλωθεί ένα κύμα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των εργαζόμενων σε αυτή. Το σημερινό συλλαλητήριο ας γίνει ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, του κάθε άνεργου, του κάθε ανασφάλιστου, του κάθε συνταξιούχου, όλων των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές, των κοινωνικών φορέων να ενωθούμε σε ένα κίνημα που θα πετάξει στα σκουπίδια την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στην υγεία και συνολικά, που θα ανοίξει το δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, αρρώστια και κοινωνικό κανιβαλισμό.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ –ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

https://antarsyasamou.wordpress.com/    http://www.antarsya.gr/  

Α Ν Τ. Α Ρ. Σ Υ. Α.  Σάμου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s